secundair logo knw 1

Foto Fred Ernst

Annemieke Nijhof treedt terug als ceo van de Tauw Group. Ze wordt op 1 november opgevolgd door een tweehoofdige directie, bestaande uit Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel. Eerstgenoemde wordt directievoorzitter.

Annemieke Nijhof heeft Tauw gedurende zeven jaar geleid. Ze heeft het advies- en ingenieursbureau uit Deventer uitgebouwd tot een organisatie van internationale omvang. Daarbij heeft ze Tauw in de afgelopen zeven jaar in een financieel stabiele situatie gebracht. Bij haar aantreden in 2012 leed het bedrijf forse verliezen. "Er is toen hard ingegrepen", zei Nijhof vorig jaar tegen het Financieele Dagblad in een toelichting op de jaarcijfers van 2016, die er aanmerkelijk beter uitzagen. 

Betere balans
Nijhof vindt het nu tijd voor een nieuwe leiding, licht Tauw toe. “Ze heeft met veel passie en toewijding in de afgelopen zeven jaar Tauw geleid als ceo. Nu wil ze meer tijd voor haar privéleven, een betere balans tussen werk en privé. Daarnaast vindt ze het een goed moment dat anderen het overnemen”, aldus een woordvoerster. 

Nijhof blijft werkzaam bij het advies- en ingenieursbureau. Ze zal zich gaan bezighouden met bijzondere vragen van klanten zoals mediation en complexe bestuurlijke vraagstukken, aldus de woordvoerster. “Dat doet ze nu ook al, maar dat kan dan straks zonder het werk van de ceo erbij.” 

Tauw nieuwe directie 600

Haar opvolgers Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel (zie foto) komen beiden uit het bedrijf. Dat gekozen wordt voor een tweehoofdige leiding past bij de participatieve opzet van het advies - en ingenieursbureau, licht de woordvoerster desgevraagd toe. Nijhof heeft, zo zei ze vorig jaar december in een interview met H2O, het ‘participatieve leiderschap’ geïntroduceerd bij Tauw. Binnen het bedrijf worden medewerkers betrokken bij het nemen van beslissingen. 

Ander voordeel van een tweehoofdige leiding is dat de lijnen naar de leiding kort kunnen blijven in het bedrijf met de huidige omvang, zo is de uitleg. De twee nieuwe directieleden moeten nog komen tot een portefeuilleverdeling, maar al wel staat vast dat Branderhorst als voorzitter van de directie aan de slag gaat.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie