secundair logo knw 1

Op Aqua Nederland staat ook dit jaar het Start-up & Innovatie Paviljoen. Er zijn uiteenlopende innovaties te zien: van een innovatieve meetboot tot een tappuntreiniging voor verwijderen van legionella.

Het paviljoen staat op Next Level in de beurshal in Gornichem en wordt in samenwerking met netwerkorganisatie Water Alliance ingevuld. Het is een gereserveerde plek met stands voor start-ups en bedrijven die nieuwe innovaties tonen. Het concept zorgt voor een mix van vernieuwing en ‘baanbrekende oplossingen’ en van grote bedrijven tot start-ups.

Zo staat in het paviljoen Xylem, wereldwijde leverancier van watertechnologie, met Xylem Vue, een digitaal platform van GoAigua dat oplossingen biedt voor assetmanagement, waarbij assetmanagers inzicht krijgen in kritieke factoren die van invloed zijn op hun investeringen. Xylem Vue biedt digitale oplossingen die zich richten op verminderen van waterverlies, verbeteren van prestaties, verlagen van kosten en verbeteren van klantenservice, aldus Xylem.

Blue Earth Innovations, gespecialiseerd in decentrale waterzuiveringsinstallaties, presenteert de Pure Blue Mini, een compacte waterbehandelingsunit ontworpen om afvalwater te behandelen inclusief water van toiletten, douches, keukens en wasruimtes.


Cover H2O maart 2024 ankeiler

H2O maart is uit | Klik voor meer info


Eyewings BV toont de Aquasurveyor, een innovatieve meetboot, uitgerust met sonars, sensoren en camera’s voor het in kaart brengen van watergangen (dieptes, waterkwaliteit, 360 opnames) die direct in de Cloud opgeslagen worden. 

EasyMining heeft met Aqua2®N een innovatieve manier ontwikkeld voor het terugwinnen van stikstof uit met name afvalwater. De technologie vangt stikstof op en zet het om in kristallen die kunnen worden gebruikt als waardevolle meststof.

Care4H2O laat zien dat met de tappuntreiniger Aqua-Point een drinkwaterinstallatie binnen een uur gereinigd is en vrij van legionella en biofilm.

Purgatoria geeft tekst en uitleg over ICABUS, ‘een plug and play fijnzeef technologie’ waarmee cellulose uit afvalwater wordt gehaald. Ze is gebouwd voor grote waterdebieten (700 – 1000 m3/hr voor rioolwater) en geldt als alternatief voor de bandzeef.

Ook te vinden in het paviljoen zijn: Waterschot, Solliq Industry, DOTX Control en ook de WaterCampus, het knooppunt voor watertechnologie in Leeuwarden waar de organisaties Water Alliance, Wetsus, CEW en CIV zich richten op het versnellen van het valorisatieproces voor innovatieve bedrijven. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie