secundair logo knw 1

Waterclusterorganisatie Water Alliance gaat samenwerken met de Franse collega-organisatie Pole Eau uit Montpellier. Donderdag 19 mei werd de samenwerkingsovereenkomst getekend.

 

Water Alliance en Pole Eau treffen elkaar regelmatig op internationale waterbeurzen. Op zo’n beurs, Hydrogaia in het Franse Montpellier, werd gisteren de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide waterclusterorganisaties willen de samenwerking tussen Nederlandse en Franse partijen verder onderzoeken en versterken, zowel op zakelijk gebied, als op het gebied van kennis en educatie. Ook kan de samenwerking leiden tot gemakkelijker toegang tot Europese projecten.

Pole Eau is met name in het zuiden van Frankrijk actief met enkele honderden bedrijven en organisaties op het gebied van watertechnologie. Zuid-Franse bedrijven zijn vanouds ook actief in Afrika, wat voor Nederlandse watertechnologiebedrijven interessante connecties kan opleveren.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie