secundair logo knw 1

Chrit Wolfhagen neemt in het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg de plaats in van de onlangs opgestapte Har Frenken.

Chrit Wolfhagen 180 vk Chrit WolfhagenWolfhagen, eigenaar van een eigen adviesbureau, neemt namens de fractie Ongebouwd zitting in het bestuur van het waterschap. Met zijn toetreding tot het dagelijks bestuur is dit college weer volledig op sterkte, schrijft het waterschap.

Het dagelijks bestuur is sinds 3 november onvolledig. Op die dag vertrok db-lid Frenken na een vertrouwensbreuk met het algemeen bestuur met als aanleiding een integriteitsonderzoek naar een grondtransactie waarin Frenken 'onhandig' had opgetreden.

Zijn opvolger is bekend met het waterschapsbestuur, Wolfhagen was eerder 8 jaar fractievoorzitter Ongebouwd bij het voormalige Waterschap Roer en Overmaas. Hij was tevens 8 jaar wethouder van gemeente Roerdalen (portefeuille Ruimtelijke Ordening, waaronder water).

Andere bestuursfuncties bekleedde hij in de landbouw (8 jaar vicevoorzitter van LLTB Kring Roermond) en de provincie (Commissie Omgevingsvraagstukken).

 

MEER INFORMATIE
Vertrouwenscrisis kost bestuurder Waterschap Limburg de kop

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Natuurlijk goed/winst dat bomenstructuur behouden blijft maar het blijft doodzonde een onnodig als de populieren gekapt worden. De oudere populieren kunnen prima nog wel 100 jaar behouden blijven mbv toepassing van een speciale snoeimethode. Stichting Het Wantij te Dordrecht heeft in de gemeente Dordrecht de snoeimethode van bureau Storix voor Bomen en Landschapsbeheer weten te introduceren. Daartoe heeft de Stichting een rapport laten maken waarin de essentie van deze methode wordt beschreven. (Er moest wel wat weerstand worden overwonnen maar de weg naar grootschalige kap van populieren in de toekomst volgens het zgn "populieren protocol" is van de baan). 
Dat was het begin van meerdere projecten in Dordrecht. Onlangs zijn nog populieren van zo,n 125 jaar oud gesnoeid om duurzaam te behouden die langs het riviertje het Wantij staan. De eerder voorgenomen kap van vele andere, 80 jaar oude bomen, werd voorkomen. Vorig jaar werd een artikel geplaatst in Trouw waarop reacties zijn gekomen uit meerdere steden.
Inmiddels zijn bewoners uit Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zich in gaan zetten voor behoud populieren in hun omgeving.  Op het blog   https://blog.hetwantij.com/ vindt u meer via zoekfunctie "populieren".
Het blog wordt binnenkort geactualiseerd met de nieuwe informatie en rapporten. Graag zien we dat ook deze populieren langs de Maas een kans krijgen duurzaam oud te worden!
Secretaris Cor Goosen 
10.000.000 kilo zout per schutting? Klopt dat wel?
Wat voor de Waddenzee geldt evenzeer voor de wateren in de Zuidwestelijke Delta. Er is dingend behoefte aan zoet water en sediment/ slib om de dynamiek daar terug te brengen. En zo met klimaatverandering te kunnen omgaan. 
Op zo'n manier kan je wel stoppen met beleid maken en gaan we echt overal 'verstandig' bouwen.