secundair logo knw 1

Op 14 juli overleed Ed Hulshof, na een ongelijke strijd op 74-jarige leeftijd. Ed Hulshof was directeur van WML, het drinkwaterbedrijf voor Limburg, van 2001 tot medio 2006.

Ed Hulshof vk 180 Ed HulshofEd was een relatieve nieuwkomer en buitenstaander in het ‘drinkwater’ destijds. Begonnen in een tijd dat het nog wel gebruikelijk was dat je als directeur uit de sector kwam en je opleiding in Delft of Wageningen had gehad in Water of Civiele techniek. Ed had een achtergrond in de chemie en het bedrijfsleven.

In zijn eerste interview in H2O wordt het ontbreken van een link met de waterbranche genoemd. Ed Hulshof daarover: “De chemie is juist eerder een bindende factor. De chemie en ook de biochemie spelen juist een belangrijke rol bij een waterbedrijf. Via chemische processen kun je de kwaliteit van het water vaststellen. In ieder geval word ik niet geplaagd door historisch beladen dossiers. En wellicht ben ik dan objectiever.”

Ed Hulshof maakte zich in zijn periode als directeur sterk voor de vorming van een waterketenbedrijf in Limburg. Een project waarbij waterbeheer, afvalwater en drinkwaterproductie in één bedrijf ondergebracht zouden worden. Helaas is dit project vlak voor een definitief akkoord door de andere partijen stopgezet. Ook was Ed Hulshof betrokken bij de afronding van Waterproductiebedrijf Heel, WML’s grootste productielocatie waar van Maaswater drinkwater wordt gemaakt. En voerde hij met Alexander Vos De Wael het overleg met de Vakbonden over de WWb-CAO.

Na zijn tijd bij WML bleef Ed Hulshof actief voor de sector. Hij trad toe tot de Board van IWA als thesaurier en bezocht wereldwijd de besturen van de bij IWA aangesloten landen. Verder trok hij samen met Chris Bruggink de kar van de Club van Gepensioneerde waterleiding Directeuren.

WML

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Weer een geval van: de gevolgen proberen te gaan bestrijden en de oorzaak niet aanpakken. Zo blijft het werk in de wereld. En de vervuiling. 
Beste Carel, in de podcast kun je vinden op Spotify en  Apple Podcasts. Je kunt hem ook online beluisteren via de link in het bericht
Mooi! Jammer dat ik de serie niet terugvind als ik zoek in de NRC Podcast app.
Geachte redactie, ik ben verheugd dat eindelijk het besef is dat het klepelbeleid nu ter discussie is gesteld. Ik heb bij waterschap Hollandse delta al jaren als bestuurslid aangedrongen om het klepelen alleen als noodzaak te gebruiken. Ook heb ik div gesprekken gehad met SBB mbt klepelen in de duinen van Ouddorp waarbij de structuur volledig werd vernield. Dit jaar is eindelijk door beherende organisatie alleen maar gemaaid en wel in oktober waar mi de hele natuur in dit duingebied mee is geholpen. Het waterschap heeft nu ook bepaald dat klepelbeleid op de schop moet en in de toekomst alleen maar met maaibeleid mag worden uitgevoerd. Dus goed resultaat waar ik blij mee ben. Dit is natuurbehoud zoals het moet.
@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.