secundair logo knw 1

Luzette Kroon is voorgedragen als nieuwe dijkgraaf van Wetterskip Fryslân. Het algemeen bestuur van het Friese waterschap was vanavond unaniem in zijn aanbeveling. Kroon, nu nog burgemeester van Waterland, volgt Paul van Erkelens op, die 1 januari 2020 met pensioen gaat.

Luzette Kroon 180 vkLuzette KroonNaar verwachting wordt Luzette Kroon (52) in maart 2020 door de Kroon benoemd voor een periode van zes jaar.

De roots van Kroon liggen in West-Friesland, ze groeide op in Midwoud.

Kroon is geen onbekende in de watersector. Ze was algemeen bestuurslid van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. In de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waarin ze van 2006 tot 2012 actief was als secretaris, hield ze zich onder meer bezig met water, zoals het deltaprogramma IJsselmeergebied en zoetwater. 

In Noord-Holland was ze verder in 2015 en 2016 voorzitter van de Raad van Toezicht van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ze is sinds 13 september 2012 burgemeester van Waterland, ze begon in 2018 aan haar tweede termijn.

39 kandidaten
Op de vacature voor een nieuwe dijkgraaf hebben in totaal 39 kandidaten gereageerd. De vertrouwenscommissie heeft in de eerste gespreksronde zeven kandidaten gesproken en in de tweede ronde vier. Uiteindelijk werd Kroon voorgedragen door de commissie. 

Henk Mulder, voorzitter van de vertrouwenscommissie, licht op de website van het wetterskip toe: “Wij hebben er alle vertrouwen in dat Luzette Kroon in staat is om op een aansprekende en eigentijdse wijze, samen met het bestuur, de organisatie en de omgeving van Wetterskip Fryslân, de opgaven voor de komende jaren aan te gaan.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Op zo'n manier kan je wel stoppen met beleid maken en gaan we echt overal 'verstandig' bouwen.
@P.C. de RuiterOppervlakte is aangepast in 67 hectare.
Geachte Redactie, Dank voor uw bijdrage voor de uitreiking van de Keppler-prijzen. Afkomstig van een agrarisch akkerbouwbedrijf in het zuiden van de Haarlemmermeerpolder en betrokken vanaf het allereerste begin, de oplevering en dan nu een prijs als beloning. (Raadswerk Haarlemmermeer en fractie-ondersteuning Bestuur Rijnland)
Bovendien nog een tweede prijs in Hoofddorp, de Winnaar van de Publieksprijs de Gerritshoeve / Kastan van Ontwerper Architectenbureau Gijs de Waal. (Winnaars Arie Keppler Prijs 2024 - Architectuur.nl) Ik heb vaak en veel moeten uitleggen waarom juist in deze ruimte vragende polder opnieuw een aanslag wordt gedaan op vruchtbare agrarische grond. *)
De aanleiding van mijn reactie is een fout in de oppervlakte maat van de Piekberging, 16 ha. moet 67 ha. zijn. Aansluitend heb ik nog een verzoek om met een link ook de informatie over de Piekberging zelf te ontsluiten: https://www.rijnland.net/actueel/nieuwsoverzicht/piekberging-haarlemmermeer-wint-arie-keppler-prijs-2024/
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/ 
https://www.rijnland.net/wat-doet-rijnland/in-uw-buurt/piekberging-haarlemmermeer/veel-gestelde-vragen-piekberging-haarlemmermeer/ *)
En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?