secundair logo knw 1

Rogier van der Sande gaat op voor een tweede termijn als dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het algemeen bestuur (verenigde vergadering) wil graag met hem verder, zo werd woensdag duidelijk in de bestuursvergadering.

Rogier van der Sande 180 vk Rogier van der SandeDe eerste ambtsperiode van Van der Sande, die tevens voorzitter is van de Unie van Waterschappen, loopt 1 september 2023 af. Conform de Waterschapswet stelt de verenigde vergadering aan Gedeputeerde Staten van de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland voor om er een nieuwe ambtsperiode van 6 jaar aan toe te voegen.

Het hoogheemraadschap is tevreden over de wijze waarop Van der Sande de functie van dijkgraaf invult. Hans Demoed, voorzitter vertrouwenscommissie en lid van de verenigde vergadering, zegt: “Een ervaren bestuurder voor de functie dijkgraaf is belangrijk, maar minstens zo belangrijk is samenwerken. Rogier van der Sande is goed zichtbaar, heeft een groot netwerk en kan uitermate goed mensen met elkaar verbinden. Ik heb vertrouwen in de komende jaren, gezien de ambities van Rogier en de actievere rol die Rijnland tijdens zijn eerste termijn heeft verkregen.”

Van der Sande is een ervaren bestuurder met veel kennis van de regio. Hij was eerder gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Daaraan voorafgaand was hij onder meer wethouder van de gemeente Leiden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Weer een geval van: de gevolgen proberen te gaan bestrijden en de oorzaak niet aanpakken. Zo blijft het werk in de wereld. En de vervuiling. 
Beste Carel, in de podcast kun je vinden op Spotify en  Apple Podcasts. Je kunt hem ook online beluisteren via de link in het bericht
Mooi! Jammer dat ik de serie niet terugvind als ik zoek in de NRC Podcast app.
Geachte redactie, ik ben verheugd dat eindelijk het besef is dat het klepelbeleid nu ter discussie is gesteld. Ik heb bij waterschap Hollandse delta al jaren als bestuurslid aangedrongen om het klepelen alleen als noodzaak te gebruiken. Ook heb ik div gesprekken gehad met SBB mbt klepelen in de duinen van Ouddorp waarbij de structuur volledig werd vernield. Dit jaar is eindelijk door beherende organisatie alleen maar gemaaid en wel in oktober waar mi de hele natuur in dit duingebied mee is geholpen. Het waterschap heeft nu ook bepaald dat klepelbeleid op de schop moet en in de toekomst alleen maar met maaibeleid mag worden uitgevoerd. Dus goed resultaat waar ik blij mee ben. Dit is natuurbehoud zoals het moet.
@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.