secundair logo knw 1

Wim Drossaert, algemeen directeur van drinkwaterbedrijf Dunea, is een van de negen bestuurders die zich gaan inzetten om de natuur te integreren in de samenleving. De negen gaan als ‘domeinleiders’ bijdragen aan een ‘natuurinclusieve samenleving’.

Wim Drossaert vk 180 Wim DrossaertHet initiatief vloeit voort uit de Agenda Natuurinclusief, een actie van vijf partijen: het Interprovinciaal Overleg, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Landschappen NL en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid. Het idee daarbij is dat werken vanuit de natuur helpt ook bij het oplossen van grote opgaves in onze leefomgeving als het gaat om klimaat, water en voedsel.

De agenda richt zich dit jaar op de ontwikkeling van een gezamenlijke investeringsagenda voor een natuurinclusieve samenleving. “Natuurinclusief werken vraagt een omslag in ons denken. Gelukkig zijn er in alle sectoren al koplopers die het goede voorbeeld geven”, zegt André van der Zande, ambassadeur van het nieuwe Natuurinclusief Nationaal Overleg (NiNO).

Het gaat om negen sectoren: bouw, energie, financiële sector, gezondheid, infrastructuur, landbouw, onderwijs en bewustwording, vrijetijdseconomie en water. De bestuurders zijn koplopers in natuurinclusief denken en werken in hun eigen werkveld, schrijft het ministerie van LNV. Ze zullen als zogeheten domeinleiders de natuurinclusieve samenleving stimuleren door hun ervaring en expertise vanuit verschillende werkvelden te combineren.

Het werk van de domeinleiders is onderdeel van de uitvoering van de eerste Agenda Natuurinclusief. Dit jaar wordt een tweede versie van de Agenda ontwikkeld inclusief investeringsagenda.

Drossaert doet voor de sector water mee als domeinleider. De andere bestuurders zijn: Onno Dwars (Bouw, Ballast Nedam), Marjolein de Gorter-Manhoudt (Energie, TenneT), Alex Datema (Landbouw, BoerenNatuur), Lidwin van Velden (Financiële sector, Nederlandse Waterschapsbank), Renske Visscher (Gezondheid, Instituut voor Natuureducatie), Eveline Buter (Infrastructuur, Witteveen+Bos), Noëlle Aarts (Onderwijs & Bewustwording, Radboud Universiteit), Geert Dijks (Vrijetijdseconomie, HISWA-RECRON).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Weer een geval van: de gevolgen proberen te gaan bestrijden en de oorzaak niet aanpakken. Zo blijft het werk in de wereld. En de vervuiling. 
Beste Carel, in de podcast kun je vinden op Spotify en  Apple Podcasts. Je kunt hem ook online beluisteren via de link in het bericht
Mooi! Jammer dat ik de serie niet terugvind als ik zoek in de NRC Podcast app.
Geachte redactie, ik ben verheugd dat eindelijk het besef is dat het klepelbeleid nu ter discussie is gesteld. Ik heb bij waterschap Hollandse delta al jaren als bestuurslid aangedrongen om het klepelen alleen als noodzaak te gebruiken. Ook heb ik div gesprekken gehad met SBB mbt klepelen in de duinen van Ouddorp waarbij de structuur volledig werd vernield. Dit jaar is eindelijk door beherende organisatie alleen maar gemaaid en wel in oktober waar mi de hele natuur in dit duingebied mee is geholpen. Het waterschap heeft nu ook bepaald dat klepelbeleid op de schop moet en in de toekomst alleen maar met maaibeleid mag worden uitgevoerd. Dus goed resultaat waar ik blij mee ben. Dit is natuurbehoud zoals het moet.
@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.