secundair logo knw 1

Acquaint, gespecialiseerd in leidinginspectie, is een samenwerkingsverband aangegaan met de Braziliaanse 4Pipe-Hidropig, een toonaangevende fabrikant van reinigingspigs in Zuid-Amerika. Het eerste project dat beide bedrijven gezamenlijk oppakten is de inspectie van een 21 kilometer lange stalen waterleiding van het mijnbouwbedrijf Anglo American.

Het partnerschap tussen 4Pipe en Acquaint is meer dan een eenmalige samenwerking; het legt de basis voor een langdurige strategische alliantie gericht op innovatie en groei, schrijven beide bedrijven in een persbericht.

Het eerste doel is het uitbreiden van inspectiediensten door jaarlijks meerdere inspecties uit te voeren in Brazilië, maar uiteindelijk moet 4Pipe zelfstandig inspecties uitvoeren met Acquaints inspectietechnieken, zoals de Acquarius, de 1 meter lange met ultrasone sensoren uitgeruste schuimprop waarmee afwijkingen (corrosie, uitloging, H2S-aantasting en lekkages) in leidingen kunnen worden gedetecteerd.

4Pipe ziet in de innovatieve inspectietechnieken van Acquaint een toegevoegde waarde om de Braziliaanse water- en rioleringssector te bedienen. De vraag om inzicht te krijgen in de staat van verouderende ondergrondse (water)leidingen in Brazilië wordt steeds groter. "De behoeften in Brazilië zijn vergelijkbaar met Europa vanwege de verouderende ondergrondse infrastructuur, maar de schaal en context maken het uniek," zegt Erik Driessen, ceo van Acquaint in de persverklaring.

De Braziliaanse markt biedt enorme kansen, maar brengt tegelijkertijd unieke uitdagingen met zich mee, aldus beide bedrijven. “Klantbehoeften lopen sterk uiteen: er wordt gewerkt met pijpleidingen van zowel kunststof als metaal, vaak met meerdere interne diameters, waarbij uiteenlopende temperaturen en drukken van toepassing zijn. Bovendien zijn de logistieke vraagstukken bijzonder complex.”

Het samenwerkingsverband in Brazilië past in de strategie van Acquaint om zijn inspectietechnieken wereldwijd af te zetten. Vorig jaar ging het bedrijf uit Leeuwarden een samenwerking aan met het Noorse aannemersbedrijf Kjeldaas.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het zou goed zijn als een natuurvergunning werkelijk integraal over de natuur ging en niet alleen sturend op flora en fauna oftewel top-down beleid, dat gemakkelijk het doel mist
“Op zijn wekelijkse persconferentie zei hij afgelopen vrijdag dat het kabinet ‘moet voorkomen dat Nederland vastloopt.” Helemaal met deze uitspraak eens. En het is niet eens moeilijk. De sector die het meeste stikstof uitstoot (de intensieve landbouw, met name de veeteelt) moet fors aangepakt worden, bijvoorbeeld door minder te subsidiëren of simpele regels als ‘de vervuiler betaalt’ te hanteren. Maar gezien de invloed van het agro-industriële complex op de regering wil men deze logische oplossing niet kiezen. Met als gevolg dat Nederland op slot zit. 
Er wordt gesproken over waterschappen en Veiligheidsregio's, maar ik kan niet opmaken of dit ook geldt voor gemeenten. Alleen als het gaat over crises is er een relatie tussen veiligheidsregio en gemeente. Veel vaker heeft een gemeente zelf besluiten te nemen over bijvoorbeeld: strooien als het glad wordt, besluiten of evenementen doorgaan. Denk aan watersport, grote sporttoernooien of een avondvierdaagse. Ik zou het eigenlijk heel normaal vinden als de data van het KNMI - die met belastinggeld is verzameld en bewerkt - niet beschikbaar is voor mede overheden. En ik zie niet in waarom ik daarvoor een commercieel weerbedrijf zou moeten betalen. En wat leveren die dan? En wat is hun verantwoordelijkheid dan?
Frisse wind van de PVV is nuttig. Wijze van Aanbestedingen dient aangepast te worden.
Maak verspillende Nederlanders eerst bewust van hun drinkwater gebruik: gewoon korter douchen ( ik red een normale beurt binnen een minuut) gebruik eerste koude water uit douche voor wc doorspoelen, gebruik altijd de kleine doorspoelknop van je wc. Spoel je vuile vaat nooit voor. Neem hooguit 1x een douchebeurt. Vang regenwater zoveel mogelijk op in regentonnen voor zomers tuin bewateren.💦💦💦