secundair logo knw 1

Watertechbedrijf Holland Water voorziet de Expo 2020 in Dubai van veilig water met 23 Bifipro-systemen. Onder het thema ‘Connecting minds, creating the future’ presenteren 191 deelnemers in Dubai hun beste ideeën, innovaties en technologieën. “Dit event is het perfecte platform voor Holland Water om zich te positioneren als problemsolver met een focus op grensverleggende watertechnologieën”, zegt Leo de Zeeuw, oprichter van Holland Water.

Voor het wereldwijde publiek is de Expo, die als gevolg van de coronapandemie een jaar is uitgesteld, tussen 1 oktober 2021 en 31 maart 2022 geopend. Holland Water neemt deel aan de Expo 2020 als officiële sponsor van het Netherlands Pavilion en zal zich aansluiten bij het gezamenlijke doel om toonaangevende Nederlandse oplossingen met de wereld te delen. Het MKB-bedrijf biedt oplossingen om de schadelijke legionellabacterie in drink- en koelwaterinstallaties met 'slimme technieken' tegen te gaan.

Koper- en zilverionisatie
Inmiddels zijn er meer dan 1.000 systemen operationeel in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Tijdens de Expo werkt Holland Water samen met distributiepartner Culligan. De Zeeuw is trots op de deelname aan de wereldtentoonstelling. “Als bedrijf staan wij voor effectiever, duurzamer en goedkoper waterbeheer in het algemeen en legionellabestrijding in het bijzonder. Met onze oplossing kunnen we echt het verschil maken voor ziekenhuizen, zorginstellingen, hotels en andere gebouwen die prioriteit geven aan waterkwaliteit.”

Holland Water is de afgelopen decennia bezig geweest met het ontwikkelen en optimaliseren van een waterbehandelingstechnologie op basis van koper- en zilverionisatie. “Ons gepatenteerde systeem doseert een exacte hoeveelheid zilver- en koperionen”, legt Global Sales Director Peter van der Linde uit. “Deze ionen doden de bacteriën en breken de biofilm af, wat resulteert in schoon en veilig drinkbaar water.

“Dit water heeft geen rest smaak of geur, in tegenstelling tot water dat is behandeld met chloor. Een ander voordeel is dat wij met onze innovatie het gebruik van plastic waterflesjes sterk reduceren. Zeker op plekken als de Verenigde Arabische Emiraten valt daarin veel winst te behalen, omdat kraanwater daar nog helemaal niet zo’n goed en betrouwbaar imago heeft. Ook daarom is deze innovatie zo interessant voor de Expo.”

Biotoop
Nederland wil tijdens de Expo 2020 laten zien welke oplossingen Nederlandse bedrijven te bieden hebben op het snijvlak van water-, energie- en voedselvraagstukken. Het Netherlands Pavilion – een biotoop – belichaamt dat. De biotoop is gebouwd met lokaal gehuurde damwanden en stempelbuizen en van binnen afgewerkt met biologische en herbruikbare materialen.

Na afloop van het event worden de materialen geretourneerd, krijgen ze een nieuwe bestemming of zullen ze teruggegeven worden aan de sponsorende bedrijven. Met deze aanpak minimaliseert het paviljoen de ecologische footprint.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie