secundair logo knw 1

BRANDED CONTENT - Nijhuis Industries presenteert dit jaar op de Aquatech wederom diverse ‘game-changing’ innovaties, waaronder de Nijhuis MediOxi en Nijhuis Electro Osmosis (NEO). De Nijhuis stand zal zich geheel gaan richten op solide en adaptieve oplossingen voor een duurzame en veerkrachtige toekomst.

Nijhuis MediOxi 2
door Nijhuis Industries

Medicijnresten verwijderen bij de bron of bij de RWZI? 60% reductie in slibvolume? Bezoek Nijhuis Industries op de Aquatech!

Verbeteren van de waterkwaliteit voor mens en dier | Nijhuis MediOxi
Medicijnresten, röntgencontrastvloeistoffen en resistente bacteriën vervuilen steeds meer ons oppervlaktewater. Door een integrale aanpak kan het probleem worden opgelost. Nijhuis Industries heeft daarom in samenwerking met Waterschap Rijn en IJssel, van Remmen en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix het MediOxi concept ontwikkeld. MediOxi is een compacte, modulaire voorbehandeling welke in de technische ruimte van een ziekenhuis of gezondheidsinstelling kan worden geplaats. Het “knipt” de moleculen van niet biologisch afbreekbare medicijnenresten, röntgencontrastvloeistoffen en resistente bacteriën in stukjes zodat deze volledig biologisch afbreekbaar worden op een bestaande RWZI.

Een compleet nieuw concept voor het verwijderen van medicijnresten
Het toepassen van deze oplossing ‘bij de bron’ in plaats van bij een rioolwaterzuivering is een compleet nieuw concept waarmee een meer kosteneffectieve verwijdering van medicijnen mogelijk is. Door middel van een slimme combinatie van oxidatie technieken zorgt de oplossing ervoor dat niet afbreekbare stoffen, biologisch afbreekbaar worden op RWZI’s en investeringskosten voor maatregelen op een bestaande RWZI  lager of zelfs vermeden worden. Er wordt gebruikt gemaakt van een slimme combinatie van robuuste technologieën zonder gebruik van externe chemicaliën waarmee hoge concentraties in een kleine stroom behandeld kunnen worden. Verwijdering van deze stoffen van 90-99 % is hierdoor mogelijk.

Nijhuis Electro Osmosis 2Reduceer slibvolume tot 60% | Nijhuis Electro Osmosis
De verwerking van zuiveringsslib op RWZI’s is de grootste kostenpost bij het zuiveren van afvalwater. Om de kosten voor slibverwerking te reduceren brengt Nijhuis Industries de Nijhuis Electro Osmosis Dehydrator (NEO) op de markt. De NEO kan met behulp van elektriciteit en zonder verdere hulpstoffen, zuiveringsslib zeer vergaand ontwateren naar 40-50% droge stof. De energiebehoefte is 40% lager t.o.v. drogen. De NEO kan nageschakeld worden aan een bestaande slibcentrifuge, zeefbandpers of schroefpers en verhoogd het droge stofgehalte van 15-25% naar 40-50%. Door deze techniek, kan een reductie tot 60% van het slibvolume worden gehaald waardoor fors in kosten kan worden bespaard.

Modulair van opbouw en flexibel inpasbaar
Slib omvat vrij water, intracellulair en chemisch gebonden water. Een centrifuge of zeefbandpers verwijdert alleen het vrije water tussen het slib, de NEO verwijdert ook het intracellulair en chemisch gebonden water door een elektrisch veld met ladingverschil. De NEO lijkt op een zeefbandpers waarbij door een elektrisch veld de slibdeeltjes naar de anode (trommel) gaan en het water naar de kathode. Daarnaast worden de celmembranen ook vernietigd zodat het intracellulaire water wordt vrijgegeven. De NEO is modulair van opbouw en flexibel inpasbaar in de bestaande sliblijn.

Ben je benieuwd hoe jouw organisatie solide en adaptieve oplossingen kan inzetten voor een duurzame en veerkrachtige toekomst? Contact Nijhuis Industries en bezoek hen op de Aquatech Amsterdam standnummer 11.102 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nijhuis Water Technology B.V.
Innovatieweg 4
7007 CD Doetinchem
www.nijhuisindustries.com

Nijhuis MediOxi

 

BRANDED CONTENT is een commerciële mededeling en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie H2O

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie