secundair logo knw 1

Co Verdaas wordt de nieuwe deltacommissaris. Hij volgt Peter Glas op die 1 december met pensioen gaat.

De ministerraad stemde vandaag in met het voorstel van minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat om Verdaas te benoemen. Harbers noemt hem een ‘een bevlogen bestuurder en wetenschapper’. Harbers: “Hij kan als geen ander de ruimtelijke uitdagingen op het gebied van water verbinden aan de andere grote opgaven die een beslag leggen op onze ruimte.”

Verdaas (57) is dijkgraaf van waterschap Rivierenland en hoogleraar gebiedsontwikkeling aan de TU Delft. Hij wordt na Wim Kuijken en Peter Glas de derde deltacommissaris.

Verdaas was eerder voor de PvdA lid van de Tweede Kamer, gedeputeerde van de provincie Gelderland en korte tijd staatssecretaris van Economische Zaken in kabinet-Rutte II. Hij studeerde planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en promoveerde daar op het proefschrift 'Plannen laten zich niet plannen', een onderzoek naar het functioneren van het planstelsel in Nederland.

H2O interviewde Verdaas in juni 2020 een jaar na zijn benoeming als dijkgraaf van waterschap Rivierenland. Daarin zei hij onder meer: "Het is belangrijk om als waterschappen rolvast te zijn. Rijk, provincies en gemeenten bepalen de ruimtelijke keuzes."

Lees het hele interview: Co Verdaas over waterschappen, zichtbaarheid en de Omgevingswet

 

LEES OOK
Co Verdaas: radicale keuzes nodig om 'ons planologische paradijs' te behouden

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.