secundair logo knw 1

Foto Waterschap Limburg

Aannemerscombinatie Dijkzone Alliantie heeft de kleppen geplaatst in de zelfsluitende vlotterkering in het Limburgse Steyl. Het gaat in eerste instantie om 12 delen, 2 kleppen volgen later, aldus het Waterschap Limburg. 

De kleppen zijn gemaakt door Hollandia Infra in Krimpen aan den IJssel, waar eerst de kleppen zijn getest. Het bedrijf vormt met Ploegam en Dura Vermeer de Dijkzone Alliantie die in opdracht van het Waterschap Limburg de vlotterkering bouwt. 

De kering wordt 134 meter lang, met een hoogte van 3 meter. Bij hoogwater wordt de vlotter omhooggeduwd door het water dat in de betonnen bak loopt. Elke klep bestaat uit een stalen frame waaraan een drijflichaam is bevestigd. 

Na het inhijsen van de kleppen staat het afmonteren van de rubberen waterafdichtingen van de kering en het testen van de waterdichtheid op het programma, schrijft Waterschap Limburg. Dat gebeurt in september en oktober. “Zo zorgen we ervoor dat de nieuwe kering gereed is voor het hoogwaterseizoen dat officieel 15 oktober start.”

Bij normale waterstanden fungeren de kleppen als een recreatievlonder. Deze wordt in Steyl het ‘balkon aan de Maas’ genoemd. Naast de bouw van de kering wordt het gebied binnendijks opnieuw ingericht. Eind augustus wordt gestart met afrondende infrastructurele werkzaamheden, aldus het waterschap.

De realisatie van de zelfsluitende waterkering in Steyl is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP).


LEES OOK:
H2O Actueel: In Steyl begint de victorie voor de vlotterkering

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.