secundair logo knw 1

Foto Waterschap Limburg

Aannemerscombinatie Dijkzone Alliantie heeft de kleppen geplaatst in de zelfsluitende vlotterkering in het Limburgse Steyl. Het gaat in eerste instantie om 12 delen, 2 kleppen volgen later, aldus het Waterschap Limburg. 

De kleppen zijn gemaakt door Hollandia Infra in Krimpen aan den IJssel, waar eerst de kleppen zijn getest. Het bedrijf vormt met Ploegam en Dura Vermeer de Dijkzone Alliantie die in opdracht van het Waterschap Limburg de vlotterkering bouwt. 

De kering wordt 134 meter lang, met een hoogte van 3 meter. Bij hoogwater wordt de vlotter omhooggeduwd door het water dat in de betonnen bak loopt. Elke klep bestaat uit een stalen frame waaraan een drijflichaam is bevestigd. 

Na het inhijsen van de kleppen staat het afmonteren van de rubberen waterafdichtingen van de kering en het testen van de waterdichtheid op het programma, schrijft Waterschap Limburg. Dat gebeurt in september en oktober. “Zo zorgen we ervoor dat de nieuwe kering gereed is voor het hoogwaterseizoen dat officieel 15 oktober start.”

Bij normale waterstanden fungeren de kleppen als een recreatievlonder. Deze wordt in Steyl het ‘balkon aan de Maas’ genoemd. Naast de bouw van de kering wordt het gebied binnendijks opnieuw ingericht. Eind augustus wordt gestart met afrondende infrastructurele werkzaamheden, aldus het waterschap.

De realisatie van de zelfsluitende waterkering in Steyl is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP).


LEES OOK:
H2O Actueel: In Steyl begint de victorie voor de vlotterkering

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Het zou goed zijn als een natuurvergunning werkelijk integraal over de natuur ging en niet alleen sturend op flora en fauna oftewel top-down beleid, dat gemakkelijk het doel mist
“Op zijn wekelijkse persconferentie zei hij afgelopen vrijdag dat het kabinet ‘moet voorkomen dat Nederland vastloopt.” Helemaal met deze uitspraak eens. En het is niet eens moeilijk. De sector die het meeste stikstof uitstoot (de intensieve landbouw, met name de veeteelt) moet fors aangepakt worden, bijvoorbeeld door minder te subsidiëren of simpele regels als ‘de vervuiler betaalt’ te hanteren. Maar gezien de invloed van het agro-industriële complex op de regering wil men deze logische oplossing niet kiezen. Met als gevolg dat Nederland op slot zit. 
Er wordt gesproken over waterschappen en Veiligheidsregio's, maar ik kan niet opmaken of dit ook geldt voor gemeenten. Alleen als het gaat over crises is er een relatie tussen veiligheidsregio en gemeente. Veel vaker heeft een gemeente zelf besluiten te nemen over bijvoorbeeld: strooien als het glad wordt, besluiten of evenementen doorgaan. Denk aan watersport, grote sporttoernooien of een avondvierdaagse. Ik zou het eigenlijk heel normaal vinden als de data van het KNMI - die met belastinggeld is verzameld en bewerkt - niet beschikbaar is voor mede overheden. En ik zie niet in waarom ik daarvoor een commercieel weerbedrijf zou moeten betalen. En wat leveren die dan? En wat is hun verantwoordelijkheid dan?
Frisse wind van de PVV is nuttig. Wijze van Aanbestedingen dient aangepast te worden.
Maak verspillende Nederlanders eerst bewust van hun drinkwater gebruik: gewoon korter douchen ( ik red een normale beurt binnen een minuut) gebruik eerste koude water uit douche voor wc doorspoelen, gebruik altijd de kleine doorspoelknop van je wc. Spoel je vuile vaat nooit voor. Neem hooguit 1x een douchebeurt. Vang regenwater zoveel mogelijk op in regentonnen voor zomers tuin bewateren.💦💦💦