secundair logo knw 1

Waterbedrijf Evides wil in 2025 klimaat- en energieneutraal zijn. Om dat doel te bereiken wil het waterbedrijf op alle eigen terreinen zonnepanelen installeren. Vorige week werd het eerste zonnepark geopend op drinkwaterproductielocatie Braakman in Zeeuws-Vlaanderen.

Op de drinkwaterproductielocatie Braakman zijn 6153 zonnepanelen geïnstalleerd. Naar verwachting zullen de zonnepanelen 1900 MWh energie per jaar opwekken. Alle energie die op wordt gewekt, wil Evides inzetten in het drinkwaterzuiveringsproces.

Het waterbedrijf ziet de opening van het zonnepark in Zeeland als een eerste stap. Evides lanceerde het programma ‘Evides Energie Neutraal’ met als doelstelling om in 2025 energieneutraal te zijn. De komende jaren moeten op alle drinkwaterzuiveringen van Evides zonneparken worden ontwikkeld.

Dat zal niet alleen op het land (zoals het nu geopende zonnepark in Zeeuws-Vlaanderen), maar ook op het water gaan gebeuren. Halverwege volgend jaar gaat in Rotterdam een pilot van start met drijvende zonnepanelen in het waterreservoir. Als deze pilot succesvol is, wil Evides ook in andere waterreservoirs zonnepanelen installeren.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.