secundair logo knw 1

Greenport West-Holland heeft haar Waterambitie voor de komende jaren gepresenteerd. De verschillende partners binnen de Greenport West Holland - tuinbouwondernemers, onderzoeksinstellingen, onderwijs en overheden – willen samenwerken aan klimaatbestendigheid, een duurzame omgang met water en het sluiten van de water- en nutriëntkringlopen.

"Er gebeurt natuurlijk al ontzettend veel bij de bedrijven en in de regio", zegt Margreet Schoenmakers, themacoördinator Water binnen de Greenport. “Toch zijn er flink wat uitdagingen op watergebied en daarom is het goed om die via een helder uitgesproken ambitie wat aandacht te geven. We hebben daarom alle betrokkenen bij elkaar gehaald en workshopsessies georganiseerd met experts. Samen zijn we toen tot deze ambitie gekomen.”

Het sluiten van de water- en nutriëntkringlopen op bedrijfsniveau, is volgens Schoenmakers een van de belangrijkste elementen van de Waterambitie van Greenport West Holland. “Ook op dit vlak gebeurt natuurlijk al ontzettend veel. De trend is ingezet en we blijven werken om die processen te perfectioneren.”

Om de regio klimaatbestendiger te maken en de omgang met water te verduurzamen, verwacht Schoenmakers veel van samenwerking met gemeenten en andere bedrijven in de omgeving. “We weten allemaal dat het minder vaak regent, maar dat de regenval veel heftiger kan zijn. Dat kan de glastuinbouw niet alleen oplossen. De Waterambitie is dan ook zeker een uitnodiging naar onze partners in de omgeving om samen naar oplossingen te gaan zoeken. De komende tijd zullen we gebruiken om met elkaar in gesprek te gaan en te bekijken hoe we deze waterambitie kunnen realiseren.

De Waterambitie van GreenPort West-Holland vindt u hier

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De heer Revis is afkomstig uit een openlijk natuurvijandige partij als de VVD. Ook als wethouder RO in Den Haag is van hem geen enkel, ik herhaal, geen enkel groen feit bekend, tenzij ik iets heb gemist. SBB heeft zware klappen opgelopen door de Bleker-bezuinigingen. Zo is in de provincie Zuid-Holland de subsidie voor onderhoud en beheer gedaald van 45% naar 25%. SBB staat op het punt om natuur- en recreatiegebieden af te sluiten. Om in kabinetstermen te spreken een natuurcrisis. Ondanks dat we van de heer  Revis qua achtergrond niets mogen verwachten, zou hij, je weet het maar nooit, juist vanwege zijn achtergrond, SBB goede diensten kunnen bewijzen. Ik wens hem uiteraard veel succes en waar wij als KNNV-afdelingen Zuid-Holland kunnen steunen, zullen we dat beslist doen.
Huub van 't Hart, secretaris Natuurbescherming KNNV Natuurlijk Zuid-Holland
Dat klinkt allemaal mooi, maar wat als er in de tussentijd een zware storm met hoog water langskomt? Jullie spreken jezelf gewoon tegen. Jullie zeggen dat de duinen, om de veiligheid te waarborgen,  minimaal 7,64m hoog en 43 meter breed moeten zijn. Dat zijn die z.g. 'kerven' absoluut niet. Maar dat zou geen probleem zijn, want de golven doven uit op het oplopende profiel. Hoe kunnen beide beweringen tegelijkertijd waar zijn? Graag een goed onderbouwde reactie. 
Goed dat je dit doet Jelmer. Er zit zoveel kennis verstopt in het verleden. Door daar goed naar te kijken kun je waardevolle oplossingen in het heden creëren 👍🏼erfgoedstichting De Hollandse Cirkel (www.hollandsecirkel.nl)  werkt er al jaren aan om de historie van de geodesie/landmeetkunde/geo-informatie te kunnen ontsluiten naar het heden en de toekomst. 
@H2O redactie Geachte Redactie, dank voor uw correctie en web-site verwijzing naar de Piekberging.
Nu de dijken goed met gras begroeid zijn, test Rijnland de Piekberging Haarlemmermeer in Buitenkaag van donderdag 7 tot en met dinsdag 19 november. We vullen en legen de piekberging één keer om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Volg de test live via de livestreams
@Peter VonkRijkswaterstaat schrijft:
'Iedere keer als de sluisdeur opengaat, stroomt er 10 miljoen kilo zout het Noordzeekanaal in.'