De Kennisatlas Waterkeringen krijgt een nieuw gezicht. ‘We updaten niet alleen de informatie, maar ook de manier waarop we die informatie presenteren.’
In de Kennisatlas Waterkeringen zijn de contactgegevens opgenomen van de circa honderd organisaties en gremia die betrokken zijn bij het terrein van het waterkeringenbeheer. “Het is eigenlijk een soort Gouden Gids van de waterkeringen”, legt Marlies van Ree uit. Van Ree is adviseur bij Stout Groep, de organisatie die – in opdracht van Rijkswaterstaat en Stowa (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer) – de actualisatie van de atlas uitvoert.
Volgens Ferdi Timmermans, programmacoördinator Waterveiligheid Stowa is de Kennisatlas bedoeld om het netwerk van waterkeringenbeheerders te versterken. "Dat is belangrijk. Enerzijds omdat het watervraagstuk urgent is. Anderzijds om de deskundigheid over te brengen op de volgende generatie. Zo kan men makkelijk elkaar vinden bij vragen of om kennis te delen”.
Vanwege de wisselingen in medewerkers bij de kennisgroepen en instanties die in de Kennisatlas zijn opgenomen, is het nu hoog tijd de uit 2017 stammende versie te updaten. “We doen wel meer dan alleen de contactgegevens controleren en actualiseren. We hebben een enquête uitgezet om te horen welke behoeftes de gebruikers hebben bij de atlas. Daarbij krijgt de vormgeving met het oog op verhoging van het gebruiksgemak prioriteit. Het doel is een toegankelijke en visueel aantrekkelijke atlas”, aldus Timmermans.