secundair logo knw 1

De twaalf genomineerden uit de watersector met daarbij twee finalisten (portretjes ontleend aan o.a. LinkedIn)

Rob van de Sande (Waterschap Aa en Maas) en Irene Verstraten (Rijkswaterstaat) zijn na het tellen van de publieksstemmen doorgedrongen tot de eindstrijd van de verkiezing Ambtenaar van het Jaar 2021. Het lot van de twaalf finalisten ligt nu in handen van een jury. De winnaar wordt op 14 december bekendgemaakt.

De verkiezing wordt voor de elfde keer georganiseerd door het platform Publiek Denken. De publieke watersector is met twaalf genomineerden ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd. In 2020 behaalde ecoloog Ernst Raaphorst van Hoogheemraadschap van Delfland de hoogste klassering met een tiende plaats.

Twaalf finalisten
Nu dingen Rob van de Sande, innovatietechnoloog bij Waterschap Aa en Maas, en Irene Verstraten, datakwaliteitsadviseur bij Rijkswaterstaat, samen met tien andere ambtenaren nog mee om de winst. De twaalf finalisten kregen de meeste online stemmen van het publiek. Van de Sande behoort tot de laatste twee in de categorie ‘decentrale overheden, beleid’ en voor Verstraten geldt hetzelfde in de categorie ‘rijksoverheid, ondersteunend/uitvoerend’.

Tien watergenomineerden hebben de finale niet bereikt: Natascha Brans (Waterschap Limburg), Irma Bruijns (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier), Marja Gijsen (Provincie Gelderland), Gerard Hofmeier (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier), Hendri Kruiter (Waterschap Drents Overijssel Delta), Marloes Lenting (Waterschap De Dommel), Lot Locher (Metropoolregio Amsterdam), Barend van Maanen (Waterschap Limburg), Aike Maarsingh (Waterschap Hunze en Aa’s) en Joyce Nab (Waterschap Rivierenland). Zij worden nog wel geklasseerd in de top 100 aan de hand van het aantal behaalde stemmen.

Winnaar bepaald door jury
De jury onder leiding van Carsten Herstel (directeur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en met onder anderen Mariël Middendorp (secretaris-directeur Hoogheemraadschap van Rijnland) en Gritta Nottelman (secretaris-directeur Waterschap Amstel, Gooi en Vecht) bepaalt wie Ambtenaar van het Jaar 2021 wordt en wat de volgorde van de finalisten is. Verder is er nog een publieksprijs die gaat naar de ambtenaar met de meeste publieksstemmen. De prijzen worden op dinsdag 14 december uitgereikt.


MEER INFORMATIE
Informatie Publiek Denken Top 100
H2O Actueel: twaalf watergenomineerden

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie