secundair logo knw 1

Het Hoogwaterbeschermingsprogramma en 7 waterschappen willen met de publiekscampagne Hohohoogwater stilstaan bij de grootste evacuatie in de naoorlogse geschiedenis door het hoge water in de rivieren. Het is deze week een kwart eeuw geleden dat het stijgende water Nederland in zijn greep hield. 

Als onderdeel van de campagne werd vrijdag 31 januari 2020 uitgeroepen tot 'de dag van #mijndijk', met een oproep om een selfie te maken op de dijk die de maker beschermt tegen hoog water. Het leverde een flink aantal foto's op. De makers zijn divers: van omwonenden, betrokkenen, dijkwerkers en bestuurders tot deltacommissaris, watergezant en minister.

Een greep uit de geposte selfies:

Mijn dijk 5 1200c


Met als reactie op Twitter:
Mijn dijk Reactie

  

 Dijk Piet van Noord

 

MEER INFORMATIE
Mensen wakker schudden doel publiekscampagne Hohohoogwater
Nederlanders niet bezorgd over overstromingsgevaar in eigen omgeving

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.