secundair logo knw 1

De European Water Technology Week gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft vanwege de coronacrisis een streep gehaald door het evenement. Deze wordt nu in 2022 gehouden. Dat geldt ook voor de watertechnologie-beurs Water Tech Europe.

Hoewel de beperkende maatregelen in toenemende mate worden versoepeld, zagen de organiserende instanties WaterCampus, Wetsus, het Centre of Expertise Water Technology (CEW) en Water Alliance te veel onzekerheden en beperkingen om de week in september door te laten gaan.

Ze stellen: “Het feit dat de EWTW een internationaal evenement is, bemoeilijkt de situatie: sprekers en gasten van over de hele wereld moeten immers naar Nederland komen en ook voor hen is de situatie nu niet in te schatten.”

Het besluit om de EWTW niet door te laten gaan, betekent dat er een streep gaat door de Global Water Tech Hub Alliance, het Wetsus Congress 2020, een internationaal businessprogramma geïnitieerd door Water Alliance en de vakbeurs Water Tech Europe in het aansluitende WTC Expo beurscomplex. Die beurs zou voor het eerst tijdens de EWTW worden georganiseerd door WTC Expo.

Het Wetsus Congres verschuift naar 2021 (4 en 5 oktober). De uitreiking van de WIS-award 2020, een initiatief van Water Alliance, wordt dit jaar digitaal gehouden. De aftrap van de verkiezing had afgelopen januari plaats tijdens WaterLink, het business event van Water Alliance.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Geachte redactie, ik ben verheugd dat eindelijk het besef is dat het klepelbeleid nu ter discussie is gesteld. Ik heb bij waterschap Hollandse delta al jaren als bestuurslid aangedrongen om het klepelen alleen als noodzaak te gebruiken. Ook heb ik div gesprekken gehad met SBB mbt klepelen in de duinen van Ouddorp waarbij de structuur volledig werd vernield. Dit jaar is eindelijk door beherende organisatie alleen maar gemaaid en wel in oktober waar mi de hele natuur in dit duingebied mee is geholpen. Het waterschap heeft nu ook bepaald dat klepelbeleid op de schop moet en in de toekomst alleen maar met maaibeleid mag worden uitgevoerd. Dus goed resultaat waar ik blij mee ben. Dit is natuurbehoud zoals het moet.
@JWBoehmerSommige desinformatie is te simplistisch om op te reageren. Zelfs citeren van een nieuwsbericht blijkt lastig (aanpak van dijken is lang niet altijd verhogen). Instabiliteit en kans op zettingsvloeiing worden ook aangepakt. Daarmee wordt ook de invloed van zee en maan beperkt, maar dan wel op basis van logische en bewezen relaties ipv dubieuze, onwaarschijnlijke en onbewezen hypotheses. Oei, toch gereageerd. Dom van me. Ik kan dit beter negeren.
Het zou me niet verbazen als ze me een keer komen halen omdat ik de verkeerde dingen beweer  - volgens de VLOEK van ZEE en MAAN en Jan Willem Boehmer..auteur Jongedijk Bijv.  op pag 5 over “Het ophogen van dijken (€15mln/km over 800 km vlgs HWBP) vergroot alleen maar het gevaar: Hoe hoger de dijk hoe groter het aantal slachtoffers”. Voor het uitdiepen van vaarwegen (meer Ruimte voor de Rivier) geldt hetzelfde: Hoe groter, (dieper én breder) de badkuip hoe groter het overstromings gevaar en hoe groter ook hierbij het aantal slachtoffers”. Ik vrees dat ik daarmee het gezag erger heb geïrriteerd dan Zwagerman deed met haar verkeerde opmerking over “de kerf”. Ik heb nooit gedacht dat het zou gebeuren: Nou zijn we klaar met je”
Even terug denken in de tijd: waarvoor waren dijken ook al weer uitgevonden? Dat was -vroeger- om ons tegen het water te beschermen. Nu gaan we buitendijks bouwen, dus is de vraag:  is dat water dan weg? Nee, dat moet juist nog komen , en,  als dat echt komt -misschien pas volgende eeuw- dan helpt dat dijkje toch ook niet meer, alle inspanningen van dijkversterkingen ten spijt.
Een goede actie van de UvW. Logisch zou nu ook zijn om een vergelijkbare brief naar de regering te sturen ten aanzien van het verbieden van bestrijdingsmiddelen en te veel aan mest.