secundair logo knw 1

Meike van Ginneken wordt de nieuwe watergezant. Ze begint 1 augustus en volgt daarmee Henk Ovink op, Nederlands eerste watergezant.

meike van ginneken 180 vk Meike van GinnekenIn de persverklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt Van Ginneken omschreven als ‘een internationaal gerenommeerde waterexpert’. Jaap Slootmaker, directeur-generaal Water en Bodem op het minister van Infrastructuur en Waterstaat, noemt haar ‘een inhoudelijk gedreven en tegelijk zeer samenwerkingsgerichte persoonlijkheid’.

Van Ginneken, die waterbeheer aan de TU Delft en verandermanagement aan HEC Paris in Frankrijk studeerde, werkte van 2002 tot 2017 voor de Wereldbank, waarvan vanaf 2012 als regiodirecteur Energie voor West- en Centraal-Afrika en als regiodirecteur Water voor Zuid-Azië. Daarna was zij de voorzitter van de Raad van Bestuur van SNV Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie en Assistent Secretaris-Generaal voor strategie & kennis bij het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling.

Als watergezant en programmadirecteur Klimaatadaptatie en Water Internationaal bij het directoraat-generaal Water en Bodem van het ministerie van IenW, moet Van Ginneken de Nederlandse internationale waterambitie in binnen- en buitenland, uitdragen. “Belangrijke thema’s zijn, naast de kwantitatieve doelstellingen op het gebied van waterveiligheid en waterzekerheid, de link tussen water, klimaat en voedselzekerheid, biodiversiteit, nature-based solutions, water en sanitatie, water governance en het Nederlands leer- en verdienvermogen”, aldus de verklaring van het ministerie van BZ.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

ik vraag mezelf af, als bijvoorbeeld in een dorpshuis meerdere douche`s aanwezig zijn en deze misschien 1x per maand gebruikt worden of er dan geen geperkte doorstroom controle van het water moet plaats vinden. Hoe hoog moet de temperatuur van het water uit de sproeikoppen zijn om veilig te kunnen gebruiken.
Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3?