secundair logo knw 1

Roelof Kruize stopt als algemeen directeur van Waternet. Op 1 maart treedt hij terug, zo maakt het watercyclusbedrijf bekend.

Roelof Kruize 180 vk Roelof KruizeKruize treedt in goed overleg met het bestuur terug, aldus een verklaring van het bedrijf. De directeur, die aan de vooravond van zijn pensioen staat, is een van de oprichters van Waternet en haar voorloper DWR. 

De opdrachtgevers van Waternet, de gemeente Amsterdam en het waterschap Amstel, Gooi en Vecht, hebben in het afgelopen jaar de bestuurlijke samenwerking zoals die binnen het watercyclusbedrijf wordt vormgegeven, geëvalueerd. Besloten is, aldus een verklaring, de samenwerking voort te zetten en zelfs te intensiveren. “De komende periode richt zich op het optimaliseren van deze samenwerking, waarbij de structuur en cultuur van Waternet worden onderzocht en aangepast.” 

Kruize zal in die toekomstige structuur geen rol meer vervullen. Dat geldt ook voor dijkgraaf Gerhard van den Top van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hij wordt de nieuwe burgemeester van Hilversum, zo werd deze week bekend. Voor beide bestuurders wordt een opvolger gezocht.

Onder leiding van Kruize heeft Waternet zich ontwikkeld tot ‘een nationaal en internationaal erkende organisatie met een sterk innovatief karakter’, aldus de verklaring van het watercyclusbedrijf. Kruize, die in 2003 werd gekozen tot overheidsmanager van het jaar, is onder andere initiatiefnemer van Amsterdam Rainproof, oprichter van Wereld Waternet en de Amsterdam International Water Week.

Kruize blijft lid van het bestuur van Wereld Waternet. De organisatie kan daardoor 'nog enige tijd gebruik kunnen maken van zijn grote internationale kennis en netwerk', aldus de verklaring van Waternet.

MEER INFORMATIE
Gerhard van den Top voorgedragen als burgemeester van Hilversum

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De SER redeneert blijkbaar met als uitgangspunt dat de intensieve landbouw in Nederland moet blijven bestaan. Jammer dat niet uitgegaan is van een algemener principe, want grote kans dat dit conservatieve uitgangspunt er nu juist voor zorgt dat de ontwikkeling van Nederland zich minder ontwikkeld. 
Wat een interessante en belangrijke studie over het meten van genotoxiciteit in drinkwater! Het gebruik van bioassays zoals de Ames fluctuation test en de p53-CALUX lijkt een veelbelovende aanpak om de aanwezigheid van schadelijke stoffen in ons drinkwater te monitoren. Gezien de rol van oppervlaktewater in onze drinkwatervoorziening, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat ons water vrij is van genotoxische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het benadrukken van de noodzaak voor verdere research en het koppelen van bioassayresultaten aan chemische analyses is essentieel voor het waarborgen van veilige drinkwatervoorziening. Dit onderwerp vraagt om meer aandacht en ik kijk uit naar toekomstige updates over de voortgang van dit onderzoek!
Op zich een prima zaak. Zo maar uit de losse pols wat eerste kanttekeningen. Laat Brabant niet de enige blijven want anders worden bedrijven verplaatst en is het beoogde effect nog nul. Water , ik bedoel dan echt ook alle water, als koelmiddel gebruiken dient verboden te worden tenzij aan het te lozen water eerst alle warmte wordt onttrokken voor ge- of hergebruik.  
addendum - tip - op 26 september 2024 was Co Verdaas te gaast in de Balie - 2 uur lang over het deltaprogramma... https://www.youtube.com/watch?v=RutxxIDpOpw