secundair logo knw 1

Waterbedrijf Holland Water, gespecialiseerd in legionella-beheersende watertechnologieën, neemt het legionella-adviesbureau Aquaservice Nederland over. Het is de derde acquisitie van Holland Water sinds het bedrijf eind 2020 een samenwerkingsverband aanging met investeringsmaatschappij OxGreenfield.

Aquaservice Nederland is gespecialiseerd in waterveiligheid en legionellapreventie. Met de overname van het adviesbureau neemt Holland Water de volgende grote stap in het samenbrengen van de meest essentiële beheersactiviteiten, zegt ceo Rogier van den Brink. “Wij zijn op zoek gegaan naar een installatie- en adviesbureau dat binnen onze visie op modern waterbeheer past. Eentje met een zeer hoge mate van professionele integriteit, specialistische kennis en expertise, klantgerichtheid en oplossingsvermogen. Dit adviesbureau hebben we nu gevonden in Aquaservice Nederland.”

Door de acquisitie van Aquaservice heeft Holland Water nu legionella-beheeradvies, waterinstallatietechniek, monstername en analyse, reiniging en desinfectie, thermisch beheer, alsook fysische en elektrolytische beheerstechnieken onder één dak. Dat biedt het waterbedrijf de mogelijkheid om het one stop shop-concept te introduceren. Daarmee kan het bedrijf, zo is de claim, ‘gestroomlijnde oplossingen voor duurzaam drinkwaterbeheer’ aanbieden. Dat betekent: advies, installatietechniek, monitoring, reiniging en beheerstechnieken.

Holland Water is marktleider in technologie-gedreven drink- en koelwaterbeheer en is actief in Nederland en België. Daarnaast exporteert het complete watertech-systemen naar landen in de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). Het bedrijf voert onder meer behandelingstechnieken zoals ultraviolet licht (HW Uvidis) en koper- en zilverionisatie (HW Bifipro).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie