secundair logo knw 1

De deelnemers uit de watersector in de top 100 (portretten ontleend aan LinkedIn en Twitter). José Krijnen ontbreekt.

Ernst Raaphorst heeft de hoogste klassering behaald van de talrijke vertegenwoordigers uit de watersector in de Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2020. De ecoloog die werkzaam is bij het Hoogheemraadschap van Delfland, werd tiende.

Daarmee treedt Ernst Raaphorst in de voetsporen van Peter van Duijnhoven van Waterschap Limburg, die de vorige keer de negende plaats haalde. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door netwerkplatform Publiek Denken. In de top honderd waren ditmaal acht waterschappers en drie gemeentelijke beleidsmedewerkers water opgenomen.

Zij bereikten behalve Raaphorst echter niet de finale. Hierin waren na een publieksstemming nog twaalf ambtenaren van de partij. De jury onder leiding van Carsten Herstel (directeur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en met onder meer Mariël Middendorp (secretaris-directeur Hoogheemraadschap van Rijnland), bepaalde de rangvolgorde van de finalisten. Ambtenaar van het Jaar werd Lian de Boer, adviseur economische zaken van de gemeente Groningen. Ze won tevens de publieksprijs.

Videoserie over onderwaterwereld
Voor Raaphorst restte een eervolle tiende plek. Zijn reactie op Facebook: “Voor mij helaas pindakaas, maar was supergaaf om mee te mogen dingen en ook die Top 12 te halen!”

Ernst RaaphorstErnst Raaphorst

In de special van het magazine Publieke Professional die in verband met de verkiezingsuitslag verscheen, zegt de ecoloog over zichzelf: “Waterplanten en kleine waterdiertjes, dat is waar ik vooral mee bezig ben. Ik geef adviezen, doe toetsingen en stuur onderzoek aan. En ik vertel graag vol enthousiasme over de wondere onderwaterwereld! Dat doe ik in de videoserie Ernst’s OnderWaterWereld.” De serie is te zien op YouTube en TV West en ook te vinden via zijn pagina’s op Facebook, Instagram en Twitter.

Klassering van andere deelnemers
Ook Gideon Blom, inspecteur gevaarlijke stoffen binnenvaart bij Inspectie Leefomgeving en Transport, haalde de eindstrijd en werd daarin twaalfde. Net buiten de finale viel Roel Wijnhoven, adviseur areaalbeheer bij Waterschap Limburg. Vanwege een aanzienlijk aantal stemmen belandde hij op de veertiende plaats.

De overige negen deelnemers uit de watersector eindigden tussen plaatsen 23 en 77:

23. Hans Roelofs, adviseur water en ruimte, Waterschap De Dommel
38. Marcel Janssen, beleidsmedewerker water, Gemeente Landgraaf
42. Ronald Koolen, beleidsadviseur/ projectleider, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
43. Martijn Timmermans, beleidsmedewerker water, Gemeente West Maas en Waal
49. Bart Bardoel, adviseur beheer en onderhoud, Waterschap Aa en Maas
54. Margot Musters, procesmanager juridische zaken, inkoop, vastgoed en financiën, Waterschap Brabantse Delta
64. José Krijnen, maintenance engineer, Waterschap Brabantse Delta
69. Ralph Maes, beleidsmedewerker water en riolering, Gemeente Woensdrecht
77. Wendy Kooistra, directeur strategie, Hoogheemraadschap van Delfland

 

MEER INFORMATIE
Bericht van Publiek Denken
Special Publieke Professional
H2O-bericht over deelname watersector
H2O-bericht over einduitslag in 2019

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Duidelijk verhaal Marjolijn
Ik heb het gehele artikel slechts diagonaal gelezen maar wat ik al vast mis is dat het nog steeds geen beleid is om de bedrijven te (gaan) verbieden om ons nog een klein beetje goede gronddrinkwater te ge- of beter misbruiken voor proceskoeling. Hoogstens nog toe te staan in een gesloten circuit waardoor slechts incidenteel moet worden aangevuld en mits de warmte wordt hergebruikt, b.v. voor eigen of wijkverwarming. Zo kun je twee vliegen in een klap slaan (sorry voor de PvdD). En ja, dan moet er ook weer gecontroleerd en gehandhaafd gaan worden. Daar zal de politiek dan weer niet zo blij van worden. 
Vorig jaar 50m3 verbruikt dus mijn best gedaan en terug naar 30m3. Rekening 157.50 waarvan 31 voor water en de rest belasting en rechten. Denkt u nu echt dat ik dit jaar op een kuub meer of minder kijk. Ik geef t gras weer lekker water van de zomer.
Helemaal eens met deze opinie van Herman van Dam. Ik zou de totale onbeheersbaarheid van de grondwaterkwantiteit bij grootschalige infiltratie nog willen toevoegen als tegenargument. Vanwege de enorme reponstijd vergroot je het risico op grootschalige grondwateroverlast gigantisch als je in het grootste deelsysteem van de Veluwe gaat infiltreren. De enorme schade die afgelopen jaar is opgetreden (en nog steeds oploopt) rond de Veluwe door excessieve natuurlijke infiltratie (alle neerslagrecords verbroken) mag daarvoor in mijn beeld als empirische waarschuwing worden opgevat.
Goed verhaal Herman, vanuit de hydrologie en het belang van de vegetatie