secundair logo knw 1

Het programma ‘Elke druppel de grond in’ heeft op het Deltacongres het Zonnetje gewonnen. Van drie genomineerde projecten kreeg het programma van Waterschap Rijn en IJssel de meeste stemmen van de congresgangers.

Het Zonnetje is een initiatief van het Deltaprogramma. Met de verkiezing wordt de aandacht gevestigd op projecten waarin water- en de ruimtelijke opgave op zo’n manier samenkomen dat dit een voorbeeld kan zijn voor anderen, aldus de toelichting. De prijs wordt elk jaar uitgereikt op het Deltacongres, dat vandaag in Almere werd gehouden.

Deze keer waren drie initiatieven genomineerd: het Groningse project Klimaatboeren, het innovatieprogramma VPdelta van het Innovation & Impact Centre van de TU Delft en het programma Elke druppel de grond in.

Laatstgenoemde kreeg de meeste stemmen. Rijn en IJssel ondersteunt in dit project grondeigenaren in het vasthouden van water. Het waterschap begeleidt ze met kennis en begeleiding, maar ook met de uitvoering. De deelnemers delen op hun beurt hun kennis over het land met elkaar en met het waterschap.

Tot en met juni 2024 namen in totaal ongeveer 650 grondeigenaren deel aan 'Elke druppel de grond in', meldt het waterschap. Er zijn inmiddels ruim 500 maatregelen - zoals duikerafsluiters, stuwen, verondiepen van watergangen en gestuurde drainage - genomen.

Deelnemers zijn agrarische grondeigenaren en eigenaren van natuurgronden, maar ook particuliere grondeigenaren. Naast grondeigenaren werkt het waterschap samen met partners zoals de provincie Gelderland aan een betere balans tussen te nat en te droog.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede actie van de UvW. Logisch zou nu ook zijn om een vergelijkbare brief naar de regering te sturen ten aanzien van het verbieden van bestrijdingsmiddelen en te veel aan mest. 
De heer Revis is afkomstig uit een openlijk natuurvijandige partij als de VVD. Ook als wethouder RO in Den Haag is van hem geen enkel, ik herhaal, geen enkel groen feit bekend, tenzij ik iets heb gemist. SBB heeft zware klappen opgelopen door de Bleker-bezuinigingen. Zo is in de provincie Zuid-Holland de subsidie voor onderhoud en beheer gedaald van 45% naar 25%. SBB staat op het punt om natuur- en recreatiegebieden af te sluiten. Om in kabinetstermen te spreken een natuurcrisis. Ondanks dat we van de heer  Revis qua achtergrond niets mogen verwachten, zou hij, je weet het maar nooit, juist vanwege zijn achtergrond, SBB goede diensten kunnen bewijzen. Ik wens hem uiteraard veel succes en waar wij als KNNV-afdelingen Zuid-Holland kunnen steunen, zullen we dat beslist doen.
Huub van 't Hart, secretaris Natuurbescherming KNNV Natuurlijk Zuid-Holland
Dat klinkt allemaal mooi, maar wat als er in de tussentijd een zware storm met hoog water langskomt? Jullie spreken jezelf gewoon tegen. Jullie zeggen dat de duinen, om de veiligheid te waarborgen,  minimaal 7,64m hoog en 43 meter breed moeten zijn. Dat zijn die z.g. 'kerven' absoluut niet. Maar dat zou geen probleem zijn, want de golven doven uit op het oplopende profiel. Hoe kunnen beide beweringen tegelijkertijd waar zijn? Graag een goed onderbouwde reactie. 
Goed dat je dit doet Jelmer. Er zit zoveel kennis verstopt in het verleden. Door daar goed naar te kijken kun je waardevolle oplossingen in het heden creëren 👍🏼erfgoedstichting De Hollandse Cirkel (www.hollandsecirkel.nl)  werkt er al jaren aan om de historie van de geodesie/landmeetkunde/geo-informatie te kunnen ontsluiten naar het heden en de toekomst. 
@H2O redactie Geachte Redactie, dank voor uw correctie en web-site verwijzing naar de Piekberging.
Nu de dijken goed met gras begroeid zijn, test Rijnland de Piekberging Haarlemmermeer in Buitenkaag van donderdag 7 tot en met dinsdag 19 november. We vullen en legen de piekberging één keer om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Volg de test live via de livestreams