secundair logo knw 1

Waterschap De Dommel start vandaag met een zevendaagse waterchallenge voor inwoners van haar beheersgebied. De challenge 'maakt deel uit van veel bredere campagne om waterbewustzijn te stimuleren’.

“We vinden het belangrijk om het waterbewustzijn van de inwoners te stimuleren, omdat we zien dat er met een paar hele kleine aanpassingen al heel veel water bespaard kan worden”, legt Rowie Haazen van Waterschap De Dommel uit. “Om het bewustzijn te vergroten, voeren we een bredere campagne met billboards langs de snelweg, een speciale nieuwsbrief en ook acties op social media. Komende week dus de 7-daagse #Waterslimchallenge.”

Voor deze actie is bewust gekozen om heel laagdrempelige acties te belichten, die mensen in hun dagelijks leven kunnen gebruiken. Daarbij gaat het om waterbesparing, maar ook om bewustzijn over wat mensen door de gootsteen of het toiletspoelen.

“Elke dag staat een actie centraal. Als het gaat om waterbesparing, bijvoorbeeld korter douchen door een timer te gebruiken of de kraan dicht te doen tijdens het tandpoetsen. Als het gaat om bewust doorspoelen, hebben we een challenge om ervoor te zorgen dat er geen etensresten door de gootsteen gaan. We vragen deelnemers om mee te doen aan de challenge van de dag en dat via facebook of Instagram met ons te delen.”

Per challengedag is er één winnaar, die wordt door middel van loting aangewezen. “Die prijs is natuurlijk bedoeld om mensen te stimuleren om mee te doen. Het is voor ons de eerste keer dat we zoiets doen, dus we hopen natuurlijk op een groot bereik met veel deelnemers. Die sturen we vervolgens ook weer een bericht om ze te attenderen op onze speciale nieuwsbrief die twee keer per jaar verschijnt. Zo proberen we beetje bij beetje de boodschap te verspreiden dat kleine veranderingen in dagelijkse gewoonten een grote impact hebben als we het met z’n allen doen.”

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De heer Revis is afkomstig uit een openlijk natuurvijandige partij als de VVD. Ook als wethouder RO in Den Haag is van hem geen enkel, ik herhaal, geen enkel groen feit bekend, tenzij ik iets heb gemist. SBB heeft zware klappen opgelopen door de Bleker-bezuinigingen. Zo is in de provincie Zuid-Holland de subsidie voor onderhoud en beheer gedaald van 45% naar 25%. SBB staat op het punt om natuur- en recreatiegebieden af te sluiten. Om in kabinetstermen te spreken een natuurcrisis. Ondanks dat we van de heer  Revis qua achtergrond niets mogen verwachten, zou hij, je weet het maar nooit, juist vanwege zijn achtergrond, SBB goede diensten kunnen bewijzen. Ik wens hem uiteraard veel succes en waar wij als KNNV-afdelingen Zuid-Holland kunnen steunen, zullen we dat beslist doen.
Huub van 't Hart, secretaris Natuurbescherming KNNV Natuurlijk Zuid-Holland
Dat klinkt allemaal mooi, maar wat als er in de tussentijd een zware storm met hoog water langskomt? Jullie spreken jezelf gewoon tegen. Jullie zeggen dat de duinen, om de veiligheid te waarborgen,  minimaal 7,64m hoog en 43 meter breed moeten zijn. Dat zijn die z.g. 'kerven' absoluut niet. Maar dat zou geen probleem zijn, want de golven doven uit op het oplopende profiel. Hoe kunnen beide beweringen tegelijkertijd waar zijn? Graag een goed onderbouwde reactie. 
Goed dat je dit doet Jelmer. Er zit zoveel kennis verstopt in het verleden. Door daar goed naar te kijken kun je waardevolle oplossingen in het heden creëren 👍🏼erfgoedstichting De Hollandse Cirkel (www.hollandsecirkel.nl)  werkt er al jaren aan om de historie van de geodesie/landmeetkunde/geo-informatie te kunnen ontsluiten naar het heden en de toekomst. 
@H2O redactie Geachte Redactie, dank voor uw correctie en web-site verwijzing naar de Piekberging.
Nu de dijken goed met gras begroeid zijn, test Rijnland de Piekberging Haarlemmermeer in Buitenkaag van donderdag 7 tot en met dinsdag 19 november. We vullen en legen de piekberging één keer om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Volg de test live via de livestreams
@Peter VonkRijkswaterstaat schrijft:
'Iedere keer als de sluisdeur opengaat, stroomt er 10 miljoen kilo zout het Noordzeekanaal in.'