secundair logo knw 1

Werkzaamheden van Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta heeft dit jaar de zevende positie veroverd in de top 25 van duurzaamste aanbesteders in Nederland. De jaarlijkse lijst, samengesteld door het Aanbestedingsinstituut van Bouwend Nederland, rangschikt organisaties die aannemers in de bouw- en infrastructuursector stimuleren om zo duurzaam mogelijk te werken. Het waterschap maakte een flinke sprong ten opzichte van vorig jaar, toen het nog op de zeventiende plaats stond.

“Met onze Top 25 duurzame aanbesteders geven we een pluim aan opdrachtgevers die groene keuzes in de bouw en infra aanmoedigen”, schrijft Bouwend Nederland op hun website.

Cicilia Rijsdijk, heemraad Waterveiligheid bij Waterschap Hollandse Delta en verantwoordelijk voor inkoop, ziet de stijging als een bevestiging van de duurzame koers die het waterschap vaart. “In onze inkoopprocedures vragen we aannemers om hun werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit te voeren”, vertelt ze. “Deze hogere notering laat zien dat we goed bezig zijn en dat ook onze partners in de bouw en infra belangrijke stappen zetten.”

Waterschap Hollandse Delta heeft in 2023 een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Bij meerdere aanbestedingen is gekozen voor een bouwteam-aanpak, wat ruimte geeft voor duurzame oplossingen en de inzet van kennis en ervaring van de aannemers. Bij de raamovereenkomst voor wegenonderhoud zijn daarnaast CO2-reductie en de MilieuKostenIndicator (MKI) toegevoegd als gunningscriteria. Deze maatregelen hebben bijgedragen aan duurzamere aanbiedingen, met als resultaat een hogere score in de ranglijst.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.