secundair logo knw 1

Wavin stelt zijn bedrijfsvisie bij. Het concern maakt een ommezwaai naar ‘een purpose gedreven organisatie’. De producent van (kunststof) leidingsystemen gaat zich richten op het ontwikkelen en leveren van producten die moeten bijdragen aan het leefbaar houden van steden. Watervoorzieningen en sanitatie zijn belangrijk pijlers in de nieuwe strategie.

Het concern dat in 1955 werd opgericht om het waternetwerk in Nederland te moderniseren, haakt in op ontwikkelingen als klimaatverandering en urbanisatie, die wereldwijd voor ‘uitdagingen’ zorgen op het gebied van duurzaam bouwen, veilige en efficiënte watertoevoer, sanitaire voorzieningen en de afvoer van regen- en afvalwater.

“Klimaatverandering zorgt ervoor dat steden te maken krijgen met steeds langere perioden van droogte of juist wateroverlast. Verregaande maatregelen zijn nodig om deze problemen het hoofd te bieden”, aldus een persverklaring.

Het nieuwe beleid telt vier pijlers: creëren van slimme oplossingen voor veilige en efficiënte watervoorziening, betere sanitaire voorzieningen en hygiëne, klimaatbestendige steden en betere bouwprestaties.

CEO Maarten Roef van de multinational lichtte de nieuwe bedrijfsvisie toe aan de 11.500 werknemers, die wereldwijd werkzaam zijn bij het concern dat jaarlijks €1,2 miljard omzet. Wavin gaat, zo zei hij, de dialoog aan met gemeenten, vastgoedontwikkelaars, NGO’s, ingenieurs, wetenschappers, installateurs en aannemers over de hele wereld om de problemen van deze tijd gezamenlijk op te lossen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.