secundair logo knw 1

Erik Mostert en Peter Jansen zijn recentelijk toegetreden tot de Raad van Toezicht van Wateropleidingen.

Erik Mostert b Erik Mostert Erik Mostert volgt Merle de Kreuk (TU Delft) op. Hij is onder meer docent aan TU Delft, Faculteit Civiele Techniek & Geowetenschappen met als expertises waterrecht en ethiek, sociaal leren en samenwerkingsprocessen. Als onderzoeker richt hij zich op innovatieprocessen, lange-termijn institutionele ontwikkelingen en de onderliggende waarden die hierbij spelen.

Peter Jansen ba Peter JansenPeter Jansen is voorgedragen door het Koninklijk Nederlands Waternetwerk en neemt het stokje over van Arthur Meuleman (Brabantse Delta). Jansen is verantwoordelijk voor de interne organisatie van Wereld Waternet, de non-profitorganisatie die zich in meer dan 15 landen inzet voor de verbetering van duurzame toegang tot schoon, voldoende en veilig water door middel van kennisuitwisseling op het gebied van watercyclusbeheer.

In Nederland is Wateropleidingen de vakopleider voor de watersector met de ambitie om het vakmanschap in de watersector naar een hoger peil brengen.

De vorig jaar juli ingestelde Raad van Toezicht van Wateropleidingen draagt bij aan de naleving van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) en zorgt voor een duidelijke scheiding van taken tussen bestuur en toezicht. Voorzitter van de raad is Gerhard van den Top, burgemeester van Hilversum en voormalig dijkgraaf van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Natuurlijk goed/winst dat bomenstructuur behouden blijft maar het blijft doodzonde een onnodig als de populieren gekapt worden. De oudere populieren kunnen prima nog wel 100 jaar behouden blijven mbv toepassing van een speciale snoeimethode. Stichting Het Wantij te Dordrecht heeft in de gemeente Dordrecht de snoeimethode van bureau Storix voor Bomen en Landschapsbeheer weten te introduceren. Daartoe heeft de Stichting een rapport laten maken waarin de essentie van deze methode wordt beschreven. (Er moest wel wat weerstand worden overwonnen maar de weg naar grootschalige kap van populieren in de toekomst volgens het zgn "populieren protocol" is van de baan). 
Dat was het begin van meerdere projecten in Dordrecht. Onlangs zijn nog populieren van zo,n 125 jaar oud gesnoeid om duurzaam te behouden die langs het riviertje het Wantij staan. De eerder voorgenomen kap van vele andere, 80 jaar oude bomen, werd voorkomen. Vorig jaar werd een artikel geplaatst in Trouw waarop reacties zijn gekomen uit meerdere steden.
Inmiddels zijn bewoners uit Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zich in gaan zetten voor behoud populieren in hun omgeving.  Op het blog   https://blog.hetwantij.com/ vindt u meer via zoekfunctie "populieren".
Het blog wordt binnenkort geactualiseerd met de nieuwe informatie en rapporten. Graag zien we dat ook deze populieren langs de Maas een kans krijgen duurzaam oud te worden!
Secretaris Cor Goosen 
10.000.000 kilo zout per schutting? Klopt dat wel?
Wat voor de Waddenzee geldt evenzeer voor de wateren in de Zuidwestelijke Delta. Er is dingend behoefte aan zoet water en sediment/ slib om de dynamiek daar terug te brengen. En zo met klimaatverandering te kunnen omgaan. 
Op zo'n manier kan je wel stoppen met beleid maken en gaan we echt overal 'verstandig' bouwen.