secundair logo knw 1

Kees Jan de Vet stopt als dijkgraaf van Waterschap Brabantse Delta. Hij neemt per 1 mei 2025 afscheid.

kees jan de vet 180 vk Kees Jan de VetDe Vet was op 1 september 7 jaar dijkgraaf van het West-Brabantse waterschap. In die jaren zag hij de functie van de waterschappen veranderen. “In het verleden waren de waterschappen vooral uitvoeringsorganisaties, nu moeten we voorbereid zijn op de uitdagingen die het veranderende klimaat met zich meebrengt”, zegt hij op de website van het waterschap.

Een robuust watersysteem en verduurzaming van de waterketen zijn grote uitdagingen waar we de komende jaren voor staan, aldus de dijkgraaf. “We lopen tegen de grenzen van ons watersysteem aan.”

In Brabant is het watersysteem kwetsbaar en moet ingezet worden op herstel van het overvraagde (grond)watersysteem. De drie Brabantse waterschappen hebben daar een belangrijke rol in. Ze werken samen met De Vet als voorzitter. Hij noemt het in die rol ‘uitermate boeiend om de grote veranderingen die in Noord-Brabant op ons afkomen, te kunnen agenderen’. “Daarbij voelde ik mij gesteund door een zeer gemotiveerde en betrokken organisatie en bestuur.”

De Vet kondigt zijn afscheid nu al aan, zodat het algemeen bestuur voldoende tijd heeft om een nieuwe dijkgraaf voor te dragen, schrijft het waterschap. De opvolger van De Vet wordt 1 mei 2025 benoemd door de Kroon.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De SER redeneert blijkbaar met als uitgangspunt dat de intensieve landbouw in Nederland moet blijven bestaan. Jammer dat niet uitgegaan is van een algemener principe, want grote kans dat dit conservatieve uitgangspunt er nu juist voor zorgt dat de ontwikkeling van Nederland zich minder ontwikkeld. 
Wat een interessante en belangrijke studie over het meten van genotoxiciteit in drinkwater! Het gebruik van bioassays zoals de Ames fluctuation test en de p53-CALUX lijkt een veelbelovende aanpak om de aanwezigheid van schadelijke stoffen in ons drinkwater te monitoren. Gezien de rol van oppervlaktewater in onze drinkwatervoorziening, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat ons water vrij is van genotoxische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het benadrukken van de noodzaak voor verdere research en het koppelen van bioassayresultaten aan chemische analyses is essentieel voor het waarborgen van veilige drinkwatervoorziening. Dit onderwerp vraagt om meer aandacht en ik kijk uit naar toekomstige updates over de voortgang van dit onderzoek!
Op zich een prima zaak. Zo maar uit de losse pols wat eerste kanttekeningen. Laat Brabant niet de enige blijven want anders worden bedrijven verplaatst en is het beoogde effect nog nul. Water , ik bedoel dan echt ook alle water, als koelmiddel gebruiken dient verboden te worden tenzij aan het te lozen water eerst alle warmte wordt onttrokken voor ge- of hergebruik.  
addendum - tip - op 26 september 2024 was Co Verdaas te gaast in de Balie - 2 uur lang over het deltaprogramma... https://www.youtube.com/watch?v=RutxxIDpOpw