secundair logo knw 1

Maaike Ritzen begint 1 oktober als afdelingshoofd Waterkwaliteit en Waterbeschikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

maaike ritzen 180 Maaike RitzenRitzen is op dit moment afdelingshoofd Circulaire Economie en Afval bij Rijkswaterstaat. Na haar studie Fysische Geografie aan de Universiteit Utrecht werkte zij bij Rijkswaterstaat en het kerndepartement IenW in diverse rollen aan watermanagement: als beleidsmedewerker, projectleider en strategisch adviseur.

Zij heeft daarbij onder meer gewerkt aan hoogwaterveiligheid (onder andere als projectleider Europese Hoogwaterinformatie Systeem), crisismanagement (zowel voor hoogwater als voor droogte) en waterverdelingsvraagstukken (input Deltaprogramma Zoetwater Midden Nederland).

Nu krijgt Ritzen een dossier waarvoor de politieke aandacht binnen Nederland en de Europese Unie groot is, aangezien de kwaliteit en kwantiteit van het oppervlakte- en grondwater in Nederland onder druk staan. Haar afdeling heeft als opgave om de waterkwaliteit te verbeteren en te zorgen voor voldoende water om daarmee de kwaliteit van de leefomgeving en gezondheid te borgen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.