secundair logo knw 1

Mark Roscam Abbing is aangesteld als directeur-generaal Landelijk Gebied en Stikstof bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij gaat zich richten op het versterken van de beleidsmatige aanpak en transitie van het landelijk gebied.

mark roscam abbing 180 vk Mark Roscam AbbingRoscam Abbing was van 2020 tot 2022 programmadirecteur-generaal Samenleving en COVID-19. Daarna heeft hij een aantal functies waargenomen, waaronder de functie van plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Als directeur-generaal Landelijk gebied en Stikstof richt Roscam Abbing zich op het versterken van de beleidsmatige aanpak en transitie van het landelijk gebied. Het directoraat waaraan hij leiding geeft, werkt interdepartementaal en interbestuurlijk. Dit vanwege de gedeelde verantwoordelijkheid voor het stikstof- en natuurbeleid en de gedeelde opgaven voor water en klimaat.

Ook stelt het DG LG&S de normen en kaders voor stikstof- en natuurmaatregelen, waaronder vergunningverlening. Het directoraat is voorts verantwoordelijk voor beleidskaders van de gebiedsplannen en het sturen op de nationale opgaven. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het directoraat-generaal Nationaal Programma Landelijk Gebied (DG NPLG).

Roscam Abbing heeft 'ontzettend veel zin in' de 'mooie en complexe opdracht'. "Het gaat hier immers over de toekomstige inrichting van Nederland en dat is waar je als ambtenaar voor leeft! (...) Naast een technische, juridische, economische en financiële puzzel, zie ik dit bovenal als een sociaal-maatschappelijke kwestie, zoals elke grote transitie dat uiteindelijk is. Het wordt mijn taak om gegeven de enorme dagelijkse hectiek en druk, de focus te blijven houden op het langetermijndoel: een glorieus landelijk gebied."

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.