secundair logo knw 1

Niels Groot heeft een punt gezet achter zijn carrière bij Dow Chemcials in Terneuzen. Hij ging na een dienstverband van 37 jaar met pensioen, op 2 september was er een ‘dankjewel-bijeenkomst’.

Niels Groot 180 vk b Niels GrootGroot werd onder meer gekenschetst als rolmodel voor zijn openheid en inzet tot samenwerking op het gebied van innovaties en werd hij geroemd om zijn bijdrage aan de ontwikkeling van waterbehandelingstechnieken. Zo was hij actief in diverse regionale, nationale en internationale werkgroepen en commissies op gebied en participeerde in internationale onderzoeksprojecten.

Zijn kennis deelde hij vaak als spreker op congressen en themadagen en als lector aan de HZ University of Applied Sciences, waar hij bijna 10 jaar lang leiding gaf aan het lectoraat Water Technology. Tijdens de gastlessen op onder andere de TU Delft, bracht hij zijn visie en kennis over op nieuwe generatie wetenschappers. Groot promoveerde zelf in 1984 in de chemische technologie.

Voor Dow Chemicals leverde hij als waterspecialist een belangrijke bijdrage aan de waterstrategie van het chemiebedrijf. Op het gebied van zoetwatervoorziening, watergebruik, waterbehandeling, afvalwaterbehandeling en waterhergebruik in de industrie zijn door Niels’ visie, kennis en doorzettingsvermogen grote stappen gezet, schrijft het concern. “Niet alleen Dow Terneuzen, maar ook andere productielocaties van Dow en andere bedrijven hebben hierdoor significante bijdragen kunnen leveren aan een efficiënter gebruik van zoetwater binnen de industrie.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.