secundair logo knw 1

Het moment van ondertekening met van links naar rechts: Leo Oost (Directeur Econsultancy), Eugene Grüter (CEO Sweco Nederland), Erwin Zwerver (Directeur Econsultancy) en Martin van der Heijden (CFO Sweco Nederland) | Foto Sweco Nederland

Sweco Nederland neemt milieuadviesbureau Econsultancy over. Door de overname wordt Sweco één van de grootste aanbieders van ecologische expertise in Nederland, aldus een persverklaring. Over financiële details zijn geen mededelingen gedaan.

De overname is op 3 januari afgerond. Daarmee zijn de 200 medewerkers van Econsultancy toegevoegd aan de 1.900 architecten, ingenieurs en adviseurs van Sweco in Nederland.

"Met de toevoeging van de experts van Econsultancy versterken we Sweco's aanwezigheid in ecologische en milieudiensten, waar een groot marktpotentieel is - zowel in Nederland als in andere Europese landen", laat Sweco's ceo Åsa Bergman weten.

Sweco is Europa’s grootste architecten- en ingenieursadviesbureau, met een omzet van circa 2,2 miljard euro en genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. Sweco Nederland had in 2022 een omzet van ongeveer 214 miljoen euro. Econsultancy boekte in 2022 een omzet van circa 15 miljoen euro en heeft 5 vestigingen in Nederland.

Beide bureaus zien een toename van gecompliceerde vraagstukken op het gebied van milieu en ecologie. “Voor ons biedt deze toetreding tot Sweco ruimte en slagkracht waar we als snelgroeiende organisatie naar op zoek zijn”, laat directeur Leo Oost van Econsultancy weten.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.