secundair logo knw 1

Acquaint heeft de nieuwe techniek Aquabrella, een inspectie tool die drinkwaterbedrijven in staat stelt om inzicht te krijgen in de conditie van hun leidingen, vorige week gelanceerd op de relatiedag. De innovatie is door de Kamer van Koophandel opgenomen in de Innovatie Top 100 van dit jaar.

De Aquabrella is al succesvol toegepast bij een inspectie in opdracht van Dunea, laat Acquaint weten. In samenwerking met GMB rioleringstechnieken is de 40 kilometer lange transportleiding van Bergambacht naar de duinen in Scheveningen geïnspecteerd met de tool.

De Aquabrella lijkt op een paraplu. In de leiding klapt de paraplu uit om zo met de stroming van het water mee te varen naar het eindpunt. Onderweg verzamelt de Aquabrella data. De tool meet onder andere de wanddikte, verzakkingen en deformaties, en brengt de ligging van de leiding in beeld. Met ultrasone geluidsgolven en magnetische velden bepaalt het systeem de conditie van de leiding.

Met de draadloze inspectietool vergroot Acquaint het bereik van één kilometer met de traditionele visuele camera inspectie naar een bereik van ruim twintig kilometer. Door zijn flexibele design past hij door een mangat, wordt de wand van de leiding tijdens de inspectie nauwelijks aangetast en ontstaat weinig troebeling, waardoor de drinkwaterleiding met gemak in gebruik kan worden gehouden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Prachtplan Jos ! Nog een argument voor: grondwater is minder kwetsbaar dan oppervlaktewater in tijden van oorlogsdreiging. 
Plan B ja de Haakse zeedijk voor de kust van Nederland maar zelfs ook Belgie en Denemarken!
De grootste veroorzaker van de kostenstijgingen op water, energie en brandstof is de Rijksoverheid. De aandacht kan beter daar op gevestigd worden. De verhoging door de investeringen voor de drinkwaterleidingen is marginaal. Wel een verdiept in de belasting op leidingwater (voor kleingebruikers tot 300m3) van 0,5 EURO per m3? 
Om het helemaal compleet te maken neem ik aan dat beide heren met een zeilboot uit 1624 naar Nederland zijn gekomen om de CO2 voetprint niet teveel te verhogen.